Dviguješ se po stopničkah, zdrsneš pa v prostem padu | Novice | Navijaška cona

Marsikdo je bil vsaj rahlo presenečen, ko je poleti na klop obalnega prvoligaša sedel 41-letni Zoran Zeljković, ki je še kakšen mesec pred tem v dodatnih kvalifikacijah s Krko do zadnjih minut povratne grozljivke pretil ravno Koprčanom.

Dviguješ se po stopničkah, zdrsneš pa v prostem padu
Marsikdo je bil vsaj rahlo presenečen, ko je poleti na klop obalnega prvoligaša sedel 41-letni Zoran Zeljković, ki je še kakšen mesec pred tem v dodatnih kvalifikacijah s Krko do zadnjih minut povratne grozljivke pretil ravno Koprčanom.

“ZZ Top” je prvič dobil priložnost na najvišji ravni in jo izjemno izkoristil, kajti dva kroga pred koncem jesenskega dela Koper po novi zmagi še vedno vodi na lestvici.

“Hja, ni še konec, pred nami sta še dve tekmi, na katerih moramo zadržati koncentracijo, sam pa lahko le upam, da bodo dosedanji rezultati trajali kar najdlje.”

So se klubski cilji po enem najboljših prvih delov povišali?

"Pred začetkom sezone si je uprava želela uvrstitve v Evropo, kar ostaja osnovni cilj, seveda pa bomo skušali izkoristiti vsako priložnost, ki bi se nam ponudila."

Kako se debitant na prvoligaški sceni kosa s pritiski?

“Ko sem se po zaključeni nogometni poti odločil za trenerski poklic, sem imel vedno pred očmi 1. Ligo. Seveda se zavedam, da sem kot trener še mlad, zato se skušam sproti učiti, toda priložnost je tu in enako kot igralci jo bom skušal izkoristiti.”

Lani ste v 2. ligi vodili Krko in v dodatnih kvalifikacijah po domačem porazu z 0:2 na Bonifiki šokirali Koprčane z vodstvom 3:0, nakar so se rumeno-modri komaj rešili z dvema zadetkoma. Zanimivo je, da ste s seboj iz Novega mesta pripeljali kar tri igralce.

"Nasploh se mi zdi, da je bila lani druga liga bližje prvi kot letos, navsezadnje se je kar nekaj igralcev preselilo na višjo raven, kjer je igra hitrejša, dueli so močnejši itd. Fantom je gotovo lažje, če poznajo način dela določenega trenerja, ki lahko igralcem pomaga ali ne, toda odločajo sami. Mimogrede, v spomladanskem delu veliko pričakujem še od Luke Kambiča, ki se je po prihodu iz Krke žal poškodoval."


 

Za kratko je kazalo, da Koper ne bo vzdržal, ampak s tremi zaporednimi zmagami ste  ostali na vrhu.

"Pred sezono sem vsakemu igralcu povedal, kje vidim njegove možnosti napredka in večinoma je vsem uspelo. Vsekakor imamo kakovost, uprava stoji za moštvom, pogoji na stadionu so odlični in lahko le upam, da se nas bodo izognili kiksi in/ali poškodbe. Dviguješ se namreč po stopničkah, zdrsneš pa v prostem padu."


EKSKLUZIVNO
17. julij 2024
Koper pomladil ekipo, cilji ostajajo...
V preteklih dveh letih so rumeno-modri v zadnjem krogu, pravzaprav zadnjih sekundah prvenstva ostali brez »Evrope«. Minula sezona...
POD ŽAROMETOM
POD ŽAROMETOM
27. junij 2024